Kış Türlüsü (Vitamin Deposu) Tarifi
Kış Türlüsü (Vitamin Deposu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz
- 1 adet pırasa
- 2 adet patates
- 1 adet sarımsak
- 1 avuç haşlanmış nohut
- 1 adet portakal suyu ya da 1 adet mandalina suyu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı çiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 bardak sıcak su
Kış Türlüsü (Vitamin Deposu) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ince ince doğradığımız soğanları çiçek yağıyla kavuralım.
- Doğradığımız havuçları soğan pembeleştikten sonra ekleyelim.
- Havuçların rengi soğana karıştıktan sonra domates ve biber salçasını ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra küp küp doğradığımız kereviz ve patatesler ile tercihe göre doğranan pırasayı ekleyelim. (Ben kerevizin taze yapraklarını da ekliyorum, tercihe göre eklenebilir. )
- 1 adet sarımsağı küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
- Bir iki çevirdikten sonra önceden haşlanmış nohutu ilave edelim.
- Daha sonra sıktığımız mandalinanın veya portakalın suyunu ekleyelim. (Genelde portakal suyu kullanılır ama ben mandalina suyu kullanmayı tercih ediyorum. Bu aşama kerevizin ağır kokusuna engel oluyor ve yemeğe lezzet katıyor. )
- 1 çay kaşığı tuzu ve 2 bardak sıcak suyu ilave edip karıştıralım. 20 dk kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder