17 Aralık 2019 Salı

Lahana Sarması Tarifi

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Haşlamak için:
  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet büyük boy soğan (rondodan geçirilmiş)
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 1 tutam doğranmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için:
  • Yeterince sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Lahana Sarması Tarifi Yapılışı


  1. Lahananın kök kısmı kesilerek çıkartılır.
  2. Yaprakları bütün olarak ayırılır.
  3. Tencerede kaynatılan suya 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
  4. Lahana yaprakları yumuşayıncaya kadar haşlanır (yaklaşık 2-3 dakika)
  5. Haşlanan yapraklar süzgece alınır.
  6. İç harcı için, karıştırma kabına pirinç, soğan, salça, dereotu, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatlar alınarak iyice karıştırılır.
  7. Yaprakların orta sert kısımları kesilerek alınır ve yapraklar uygun boyutlarda kesilir.
  8. Yapraklar, yeterince iç harcı koyarak sarılır.
  9. Tencerenin alt kısmına artan lahana parçalarından bir miktar serilip üzerine sarmalar dizilir.
  10. Sosu için, uygun bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak suda eritilir.
  11. Hazırlanan sos sarmaların üzerine dökülür.
  12. Tencereye, sarmaların üzerini kapatacak kadar sıcak su ve 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir.
  13. Kaynarken sarmaların dağılmaması için üzerine bir tabak koyulur, tencerenin kapağı kapatılır.
  14. Ocağa alınarak kaynamaya bırakılır.
  15. Kaynayınca kısık ateşe alınır, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir (yaklaşık 45 dakika)Videosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder