Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Haşlamak için:
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 3 su bardağı pirinç
- 2 adet büyük boy soğan (rondodan geçirilmiş)
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam doğranmış maydanoz
- 1 tutam doğranmış dereotu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Sosu İçin:
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için:
- Yeterince sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
- Lahananın kök kısmı kesilerek çıkartılır.
- Yaprakları bütün olarak ayırılır.
- Tencerede kaynatılan suya 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
- Lahana yaprakları yumuşayıncaya kadar haşlanır (yaklaşık 2-3 dakika)
- Haşlanan yapraklar süzgece alınır.
- İç harcı için, karıştırma kabına pirinç, soğan, salça, dereotu, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatlar alınarak iyice karıştırılır.
- Yaprakların orta sert kısımları kesilerek alınır ve yapraklar uygun boyutlarda kesilir.
- Yapraklar, yeterince iç harcı koyarak sarılır.
- Tencerenin alt kısmına artan lahana parçalarından bir miktar serilip üzerine sarmalar dizilir.
- Sosu için, uygun bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak suda eritilir.
- Hazırlanan sos sarmaların üzerine dökülür.
- Tencereye, sarmaların üzerini kapatacak kadar sıcak su ve 1 çay bardağı zeytinyağı eklenir.
- Kaynarken sarmaların dağılmaması için üzerine bir tabak koyulur, tencerenin kapağı kapatılır.
- Ocağa alınarak kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca kısık ateşe alınır, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir (yaklaşık 45 dakika)Videosu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder