5 Aralık 2019 Perşembe

Limonlu Islak Kek Tarifi

Limonlu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım limonun suyu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
Sosu İçin ;
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet limonun suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker

Limonlu Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın süt ve sıvı yağını ekleyin.
  2. 1- 2 tur karıştırıp limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek güzelce karıştırıp yağlanmış tepsiye önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 ile 35 dakika arası pişirin.
  4. Bir tavaya limon suyu, suyu ve şekeri alıp kaynaya kadar karıştırın kenara alın.
  5. Çıkan kekin ilk 5 dakika sıcaklığı geçtikten sonra ılıyan sosu her yerine değecek şekilde kaşık yardımıyla dökün.
  6. 1 saat dinlendirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder