Patates Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük boy patates
- 1 yumurta
- 3-4 adet taze soğanın yeşil kısımları
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal dereotu
- 2 çorba kaşığı un
- Kızartmak için sıvı yağ
Patates Mücveri Tarifi Yapılışı
Merhaba, sizlere çok süper lezzetli pates mücverini tarif etmek istiyorum. Kıtır kıtır içi yumuşak harika bir lezzet. Tarife geçiyorum.
- Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın ve rendenin ince yeriyle rendeleyin.
- Daha sonra yıkamış olduğunuz maydanoz, dereotu, taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.
- Patates rendesinin içine koyun. 1 yumurtayı ve iki kaşık unu ve tuzu da ekleyip karıştırın.
- Geniş bir tavaya bol yağ koyup kızdırın ve kızmış olan sıvı yağın içine birer çorba kaşığı patatesli hamurdan koyun ve kaşıkla üstünü yassıltıp, düzeltin.
- Yağ çekmemesi için orta ateşten biraz daha yüksek bir ısıda kızartın.
- Kağıt havlu serili bir tabağa alın ve sıcak sıcak servis yapın. İçi kesinlikle çiğ kalmıyor. Çok nefis oluyor. Israrla denemenizi tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder