25 Aralık 2019 Çarşamba

Patates Mücveri Tarifi

Patates Mücveri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük boy patates
  • 1 yumurta
  • 3-4 adet taze soğanın yeşil kısımları
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 dal dereotu
  • 2 çorba kaşığı un
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patates Mücveri Tarifi Yapılışı

Merhaba, sizlere çok süper lezzetli pates mücverini tarif etmek istiyorum. Kıtır kıtır içi yumuşak harika bir lezzet. Tarife geçiyorum.
  1. Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın ve rendenin ince yeriyle rendeleyin.
  2. Daha sonra yıkamış olduğunuz maydanoz, dereotu, taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.
  3. Patates rendesinin içine koyun. 1 yumurtayı ve iki kaşık unu ve tuzu da ekleyip karıştırın.
  4. Geniş bir tavaya bol yağ koyup kızdırın ve kızmış olan sıvı yağın içine birer çorba kaşığı patatesli hamurdan koyun ve kaşıkla üstünü yassıltıp, düzeltin.
  5. Yağ çekmemesi için orta ateşten biraz daha yüksek bir ısıda kızartın.
  6. Kağıt havlu serili bir tabağa alın ve sıcak sıcak servis yapın. İçi kesinlikle çiğ kalmıyor. Çok nefis oluyor. Israrla denemenizi tavsiye ediyorum. Sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder