Ana içeriğe atla
Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi
 
Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy haşlanmış patates
 
- 2 dal taze soğan
 
- Bir tutam dereotu
 
- Yarım su bardağı süt
 
- 1 paket kabartma tozu
 
- 1, 5 tatlı kası tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
 
- Alabildiği kadar un (Hemen hemen 2 su bardağı kadar kullandım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)
 
Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi Yapılışı
- Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
 
- Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
 
- Soğuduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
 
- Sütü ve tuzu ilave edin.
 
- Dereotu ve soğanı ince ince doğrayın ve ve onuda ilave edin.
 
- En son unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğurun.
 
- Eğer unu fazla kaçırdıysanız biraz süt ilavesi yapabilirisiniz.
 
- Hamuru 8 bezeye ayırın.
 
- Tezgahı hafif unlayarak hamuru merdane yardımıyla açın.
 
- Hafif yağlanmış tavaya koyun ve arkalı önlü pişirin. (her yeni bazlama da sıvı yağ dökün)
 
- En son tereyağ sürün. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder