3 Aralık 2019 Salı

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 2 dal taze soğan
  • Bir tutam dereotu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 tatlı kası tuz (damak zevkinize göre ayarlayın)
  • Alabildiği kadar un (Hemen hemen 2 su bardağı kadar kullandım. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin)

Patatesli Hamurdan Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin.
  4. Sütü ve tuzu ilave edin.
  5. Dereotu ve soğanı ince ince doğrayın ve ve onuda ilave edin.
  6. En son unu ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek ele yapışmayan kıvamlı bir hamur yoğurun.
  7. Eğer unu fazla kaçırdıysanız biraz süt ilavesi yapabilirisiniz.
  8. Hamuru 8 bezeye ayırın.
  9. Tezgahı hafif unlayarak hamuru merdane yardımıyla açın.
  10. Hafif yağlanmış tavaya koyun ve arkalı önlü pişirin. (her yeni bazlama da sıvı yağ dökün)
  11. En son tereyağ sürün. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder