8 Aralık 2019 Pazar

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 2 adet büyük boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet portakal
  • 1 adet küçük boy limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Kerevizlerin kabuklarını soyun ve saplarınında iki tanesini doğrayıp limonlu suyun içerisine atın ve 5 dakika kadar bu suyun içinde bekletin.
  2. Havuçları da doğrayıp bi kaba alın.
  3. Yemeklik doğradığınız soğanları tencereye yağı katıp pembeleşinceye kadar kavurun, içerisine küp şekeri ve salçayı koyun karıştırın.
  4. Kerevizleri ve havuçları ekleyip 3 4 dakika kavurun. Su ekleyip kapağı kapatın.
  5. Terbiyesi için,Bir kabın içerisinde bir adet yumurta portakal suyu ve limon suyunu çırpın kesilmemesi için yemeğin suyundan biraz alıp çırpmaya devam edin.
  6. Sonra bunu tencereye yavaş yavaş ilave edin. Kerevizler yumuşatıncaya kadar pişirin.
İsteğe göre patateşte koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder