Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 adet orta boy kereviz
- 2 adet büyük boy havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet portakal
- 1 adet küçük boy limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
- Kerevizlerin kabuklarını soyun ve saplarınında iki tanesini doğrayıp limonlu suyun içerisine atın ve 5 dakika kadar bu suyun içinde bekletin.
- Havuçları da doğrayıp bi kaba alın.
- Yemeklik doğradığınız soğanları tencereye yağı katıp pembeleşinceye kadar kavurun, içerisine küp şekeri ve salçayı koyun karıştırın.
- Kerevizleri ve havuçları ekleyip 3 4 dakika kavurun. Su ekleyip kapağı kapatın.
- Terbiyesi için,Bir kabın içerisinde bir adet yumurta portakal suyu ve limon suyunu çırpın kesilmemesi için yemeğin suyundan biraz alıp çırpmaya devam edin.
- Sonra bunu tencereye yavaş yavaş ilave edin. Kerevizler yumuşatıncaya kadar pişirin.
İsteğe göre patateşte koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder