Sade Bulgur Pilavı Tarifi

Sade Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı (et suyu, tavuk suyu yada kaynar su)
  • 50 gram tereyağ yada margarin
  • 2 tatlı kaşığı tuz (azaltılabilir yada artırılabilir )

Sade Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

Oldukça pratik ve de lezzetli bu pilavı herkese öneririm:)


  1. Tencerenin içinde yağı eritip kızdırın.
  2. İçine bulguru ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
  3. Suyunu ve tuzunu ekleyip orta dereceli ateşte suyunu çekip göz göz olana kadar pişirin.
  4. Bulgurdan bulgura fark olacağı için pişirme süresi kısalıp çoğalacağı gibi suyunda da farklılık olabilir.
  5. Su az gelirse ilave edin.
  6. Tencereye peçete koyarak 20 dakika dinlenmesini sağlayın. Afiyet olsun :)

Yorumlar