Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kasığı irmik
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1. 5 su bardağı un
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılıcak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Şekerpare Tarifi Yapılışı
Öncelikle herkese hayırlı pazarlar diliyorum
ilk defa yaptığım ve eşimin çok sevdiği bir tatlı olan şekerpareyi sizinler için paylaşmak istedim
ilk defa yaptığım ve eşimin çok sevdiği bir tatlı olan şekerpareyi sizinler için paylaşmak istedim
- Önce şerbetimizi hazırlayalım. Tencereye belirlenen ölçülerde su ve şekeri koyalım ve kaynamaya başlayınca limonu katalım ve 5 dk daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra oda ısısında erimiş olan tereyağını yoğurma kabımıza alıyoruz, toz şekeriyle birlikte iyice karıştırıyoruz.
- Yumurtayı, irmiği ve vanilini de koyup karıştırdıktan sonra azar azar un ilave edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceğiz hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sekil verelim.
- Tepsimize dizdiğimiz şekerparelerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Çatal yardımıyla şerit yapıp fırına gönderiyoruz.
- Altlı üstlü kızardiktan sonra sıcak tatlımıza soğuk şerbeti dökelim zaten tatlıların şerbeti çektiğini hemen göreceksiniz. HEPINIZE AFIYET HERSEY GONLUNUZCE OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder