26 Aralık 2019 Perşembe

Tereyağlı Erişte Tarifi

Tereyağlı Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı erişte
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Tuz

Tereyağlı Erişte Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağı ve sıvı yağ birlikte eritilir.
  2. Erişteler eklenir ve renk değiştirinceye kadar kavrulur.
  3. Tuz ve üzerini 1.5 parmak geçecek kadar sıcak su eklenip ağzı kapalı olarak orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  4. Piştikten sonra tel tel oluncaya kadar dinlendirilir ve servis edilir. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder