Ünlü Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gr tavuk göğsü
Sos malzemeleri:
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 dış rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
Bulamak için:
- 1 su bardağından iki parmak eksik un
- 3 avuç kahvaltılık gevrek
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Ünlü Çıtır Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuğu uzun şerit halinde kesin. Çok kalın olmasın.
- Uygun bir kabın içerisine bütün sos malzemelerini alın ve güzelce çırpın. İçine tavuğu koyun ve karıştırın. Dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabında bekletin.
- Kahvaltılık mısır gevreğini bir poşetin içine alın ve iyice ufalayın.
- Büyük bir tabak içerisine unu ve gevreği koyun iyice harmanlayın.
- Dinlenmiş olan tavukları buzdolabında çıkartın.
- Tekrar sosa batırıp unu karışımının içinde bulayın. Bu işlemi bütün tavuklar bitene kadar yapın.
- Tavaya sıvı yağ döküp kızdırın.
- Tavukları arkalı önlü altın sarısı rengi alana kadar kızartın. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder