Biberli Ekmek Tarifi
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak su
- 1 bardak süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Tuz
- Un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- 2,5 yemek kaşığı susam
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı
- Bir kaba instant maya ve toz şeker koyun. Üzerine ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hazırladığınız hamurunun üzerini streç film ile örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Küçük doğranmış soğan ve kırmızı biberi küçük doğrayıp koyun. Üzerlerine 1 çay bardağına yakın sıvı yağ ekleyip, hafifçe yumuşayana kadar soteleyin.
- Yumuşayan biber ve soğanları blenderdan geçirin. Blenderdan geçirdiğiniz bu karışımın üzerine biber salçası, kekik, karabiber, susam ve pul biber koyun.
- Karışımı 2 dakika kadar daha kavurun. Ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakın. Mayalanan ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
- Hamuru elinizde yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.
- Hamurların üzerlerine biberli sostan 1 tatlı kaşığı kadar koyup, yayın. Hazırladığınız biberli ekmekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder