4 Ocak 2020 Cumartesi

Biberli Ekmek Tarifi

Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak su
  • 1 bardak süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Tuz
  • Un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2,5 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Bir kaba instant maya ve toz şeker koyun. Üzerine ılık süt, ılık su, sıvı yağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Hazırladığınız hamurunun üzerini streç film ile örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Küçük doğranmış soğan ve kırmızı biberi küçük doğrayıp koyun. Üzerlerine 1 çay bardağına yakın sıvı yağ ekleyip, hafifçe yumuşayana kadar soteleyin.
  5. Yumuşayan biber ve soğanları blenderdan geçirin. Blenderdan geçirdiğiniz bu karışımın üzerine biber salçası, kekik, karabiber, susam ve pul biber koyun.
  6. Karışımı 2 dakika kadar daha kavurun. Ocak üzerinden alıp, ılımaya bırakın. Mayalanan ekmek hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
  7. Hamuru elinizde yassılaştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.
  8. Hamurların üzerlerine biberli sostan 1 tatlı kaşığı kadar koyup, yayın. Hazırladığınız biberli ekmekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder