Çıtır Tavuk (Yok Böyle Bir Çıtırlık) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kemiği alınmış tavuk göğsü
- 2 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Bulamak için;
- 13 yemek kaşığı galeta unu
- 3 adet yumurta
- 5 Yemek kaşığı un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk (Yok Böyle Bir Çıtırlık) Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bugün size hazırları aratmayacak 
ısırdığınızda çıtırtısını duyacağınız içi yumuşacık olan çıtır tavuk
tarifimi paylaşıyorum inanın siz ve çocuklarınız bayılarak
yiyeceksiniz 
- Eti üç parmak eninde ince olacak biçimde kesip doğrayın.
- Güzelce yıkayıp suyunu süzdürün tuzu ve toz biberini ekleyip karıştırın.
- Sonra tek tek önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
- Ardından kızdırılmış yağa bırakın ve her yanını nar gibi kızartın, deneyecek olanlara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder