Fıstıklı Baklava Kurabiye (16 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta akı
- 1 paket burçak bisküvi
- 1, 5 çay bardağı toz antep fıstığı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzeri için
- 35 gram (1/2 (yarım) paket) bitter çikolatayı benmari usulü eritip batırıyoruz
Fıstıklı Baklava Kurabiye (16 Adet) Tarifi Yapılışı
Merhabalar, nasılsınız?
Çok çok şahane bir kurabiye tarifim var. Böyle şipşak 5 dakikada hazırlanıyor ve tadı efsane!
Mutlaka deneyin olur mu? 
Fıstıklı baklava kurabiye:
Fıstıklı baklava kurabiye:
- 1 yumurta akı
,1 paket burçak bisküvi
,1, 5 çay bardağı toz antep fıstığı
,1 çay bardağı pudra şekeri
bisküviyi un haline gelecek şekilde robottan geçirip tüm malzemeleri karıştırarak yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8 dakika pişirelim.Üzerine de 35 gram (1/2 paket) bitter çikolatayı benmari usulü eritip batırıyoruz. Fıstık kırıklarıyla da süslüyoruz
Sakın hamur sanıp daha fazla fırında tutmayın, soğudukça kıvam alıp sertleşiyor.
Bu ölçülerle 16 adet kurabiye çıkıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder