Ispanaklı Boşnak Böreği (Pita) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- Ilık su
Hamuru açmak için;
- Zeytinyağı
İç harcı için;
- 500 gr ıspanak
- 2 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
Ispanaklı Boşnak Böreği (Pita) Tarifi Yapılışı
- Unu, tuzu ve yumurtayı bir kaba alın ve suyu kontrollü olarak ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dk kadar bekletin.
- Hamuru açacağınız masanın boyutuna göre bezelerinizi ayırın. Benim masam küçük olduğu için bir limon büyüklüğün de bezeler ayırdım.
- Un ve merdane yardımıyla bezelerinizi bir tabak büyüklüğünde açıp zeytinyağ ile yağlayarak üst üste koyun. Zamanınız varsa 2 saat yoksa 1 saat kadar bekletin. Ne kadar bekletirseniz o kadar kolay açılır
- İç harcı için küp küp doğranmış soğanları, ıspanakları ve tuzu bir kaba alıp elinizle ovun ve suyunu elinizle sıkıp farklı bir kaba alın. İçine baharatları ekleyin ve karıştırın.
- Bir elimizi yağlayıp açtığımız hamuru masaya koyup elinizle büyütün. Çekerken yırtılmamaları için biraz zeytin yağı gezdirebilirsiniz. Harcı koymadan önce de biraz zeytin yağı gezdirin.
- Büyüttüğünüz hamurun kenarına harcı koyun ve yuvarlayın. Yuvarlarken hamuru çekip biraz inceltin. Tabanını yağladığınız tepsiye bir tarafını tutup diğer tarafından kıvırarak koyun. Böylece piştiğinde daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.
- Diğer hamurları da aynı şekilde yapıp tepsiye koyun. Üzerine bir yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak sürün ve dilimleyin.
- 180° de üzeri kızarana kadar 35-40 dk pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder