3 Ocak 2020 Cuma

Köri Soslu Çökertme Kebabı ( Tavuk ) Tarifi

Köri Soslu Çökertme Kebabı ( Tavuk ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 600 gr tavuk göğsü
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Zeytin yağ
  • Yarım paket krema
Üzeri için;
  • Yoğurt
  • Salçalı sos

Köri Soslu Çökertme Kebabı ( Tavuk ) Tarifi Yapılışı

  1. Bir kapta tavuğumuzu ince uzun ( julyen) şeklinde doğruyoruz, üzerine bir miktar zeytin yağ gezdiriyoruz ve krema, köri hariç diğer baharatlarımızı içine döküp karıştırıyoruz.
  2. Üzerini örtüp dolapta dinlenmeye bırakalım. Patateslerimizi ince uzun olacak şekilde doğruyoruz ve kızgın yağda pişiriyoruz.
  3. Dinlenen tavukları ısıttığımız tavanın içerisine alalım, tavuklar üst üste gelmeyecek şekilde rengi hafif kahve rengine dönene kadar kavuralım.
  4. Daha sonra krema ve köriyi de ekleyelim. Kızarttığımız patatesleri sunum tabağına yaygın şekilde yerleştirelim.
  5. Üzerine karıştırdığımız yoğurdumuzu dökelim, salçalı sosu da ekledikten sonra en son tavuklarımızı yerleştirelim. Çok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder