Köri Soslu Çökertme Kebabı ( Tavuk ) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet orta boy patates
- 600 gr tavuk göğsü
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Zeytin yağ
- Yarım paket krema
Üzeri için;
- Yoğurt
- Salçalı sos
Köri Soslu Çökertme Kebabı ( Tavuk ) Tarifi Yapılışı
- Bir kapta tavuğumuzu ince uzun ( julyen) şeklinde doğruyoruz, üzerine bir miktar zeytin yağ gezdiriyoruz ve krema, köri hariç diğer baharatlarımızı içine döküp karıştırıyoruz.
- Üzerini örtüp dolapta dinlenmeye bırakalım. Patateslerimizi ince uzun olacak şekilde doğruyoruz ve kızgın yağda pişiriyoruz.
- Dinlenen tavukları ısıttığımız tavanın içerisine alalım, tavuklar üst üste gelmeyecek şekilde rengi hafif kahve rengine dönene kadar kavuralım.
- Daha sonra krema ve köriyi de ekleyelim. Kızarttığımız patatesleri sunum tabağına yaygın şekilde yerleştirelim.
- Üzerine karıştırdığımız yoğurdumuzu dökelim, salçalı sosu da ekledikten sonra en son tavuklarımızı yerleştirelim. Çok lezzetli bir tarif denemenizi tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder