Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500-600 gram bal kabağı (3 dilim kadar)
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 adet patates
- 4 su bardağı kadar tavuk veya et suyu
- 1 su bardağı krema
- Biraz muskat rendesi
- Tuz, karabiber
Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı
Tavuk ve et suyu yoksa içme suyu da kullanabilirsiniz ama tavuk/et suyu lezzetini ikiye katlıyor.Yumuşacık içimi ve lezzetiyle içinizi ısıtacak bir çorba tarifi ekliyorum. Bal kabağı denince aklımıza hemen kabak tatlısı gelse de çorbasını da muhakkak deneyin, enfes oluyor.
- Sıvı yağ ile tereyağını tencereye alıp kızınca yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
- Küp küp doğranmış bal kabakları ile patatesi de ilave edin.
- 1-2 dk daha kavurduktan sonra et veya tavuk suyu ile muskat rendesini ekleyin.
- Muskat çok güzel bir rayiha veriyor ama kullanmasanız da olur tabii, tamamen damak zevkinize kalmış.
- Çorbayı tuz ve karabiber ile tatlandırıp orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana dek pişirin.
- Sebzeler pişince blendırdan geçirin.En son krema ilave edip hızlıca karıştırın, bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Servis ederken üzerine bir miktar krema gezdirebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder