28 Ocak 2020 Salı

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram bal kabağı (3 dilim kadar)
  • 1 baş soğan
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 adet patates
  • 4 su bardağı kadar tavuk veya et suyu
  • 1 su bardağı krema
  • Biraz muskat rendesi
  • Tuz, karabiber

Kremalı Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

Tavuk ve et suyu yoksa içme suyu da kullanabilirsiniz ama tavuk/et suyu lezzetini ikiye katlıyor.Yumuşacık içimi ve lezzetiyle içinizi ısıtacak bir çorba tarifi ekliyorum. Bal kabağı denince aklımıza hemen kabak tatlısı gelse de çorbasını da muhakkak deneyin, enfes oluyor.
  1. Sıvı yağ ile tereyağını tencereye alıp kızınca yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
  2. Küp küp doğranmış bal kabakları ile patatesi de ilave edin.
  3. 1-2 dk daha kavurduktan sonra et veya tavuk suyu ile muskat rendesini ekleyin.
  4. Muskat çok güzel bir rayiha veriyor ama kullanmasanız da olur tabii, tamamen damak zevkinize kalmış.
  5. Çorbayı tuz ve karabiber ile tatlandırıp orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana dek pişirin.
  6. Sebzeler pişince blendırdan geçirin.En son krema ilave edip hızlıca karıştırın, bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  7. Servis ederken üzerine bir miktar krema gezdirebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder