4 Ocak 2020 Cumartesi

Kuru Yufka Böreği Tarifi

Kuru Yufka Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kuru yufka
  • 1 kase lor peynir
  • 1 avuç maydanoz
  • Sıvı yağ

Kuru Yufka Böreği Tarifi Yapılışı

Merhabalar.Pratik ve lezzetli bir tarif. Bir çok yerde vardır aslında yuftayı pişirdikten sonra kurutulur ve saklanır.
Ee bizde de var. Her zaman lazım olabilir 😊Başlayalım.
  1. Yufkaları sıcak suya batıralım ve sofra bezine serelim. Hepsini yapın ve yumuşamasını bekleyin.
  2. Maydanozu ince ince dilimleyelim ve lor peynirin içine koyalım. İç harcımız hazır.
  3. Bir tavaya bir miktar yağ ekleyin ve yufkaları tek tek yerleştirin 2 yufakadan sonra iç harcı yayın. Geri kalan yufkaları da koyalım ve hazır.
  4. Ocağa alıp önlü arkalı pişirelim. Kızardığında böreğimiz hazır demektir.
  5. Yumuşacık bir börekkk be çıkır 😋
    Şimdiden afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder