Mantarlı Nefis Bulgur Pilavı Tarifi
Mantarlı Nefis Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 300 – 400 gr kültür mantarı
- 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Mantarlı Nefis Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Soğanları minicik doğrayalım.
- Tencereye yağı koyup ısıtalım ısınan yağa soğanları atıp kavuralım.
- Sarımsakları soyup rendeleyelim ve onlarında yumuşamaya başlayan soğanlara ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar tamamen yumuşayınca salçaları ekleyelim ve salçaları ezerek karıştırıp kokusu çıkana kısık ateşte kadar kavuralım.
- Bu sırada mantarları hazırlayalım.
- Mantarları önce havlu şeklindeki tırtıklı kuru bir bezle hafiften silerek kabuklarını kaldırıp temizleyelim hepsini temizleyince hızlıca sudan geçirip saplarını koparmadan ince ince doğrayalım.
- Mantarları bekletmeden tencereye koyup güzelce karıştıralım ve altını orta ısıda açıp suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Mantarlar suyunu çekince bulguru ekleyip mantarları ezmeden dikkatlice ve iyice karıştıralım pilavı.
- Sonrasında pilava suyunu verelim (ben tavuk suyu kullandım) baharat ve tuz eklemesi yaparak son bir kez daha pilavı karıştıralım.
- Pilavın suyu kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pilavımızı pişmeye bırakalım.
- Suyunu çeken pilavın altını kapattıktan sonra 15 dakika dinlendirelim ve ardından pilavı yine dikkatlice karıştırarak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
- Bu pilavı aynı ölçülerle pirinçle de deneyebilir mantar için de istediğiniz çeşit mantar kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder