29 Ocak 2020 Çarşamba

Mantarlı Nefis Bulgur Pilavı Tarifi

Mantarlı Nefis Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 300 – 400 gr kültür mantarı
  • 1, 5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Nefis Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Soğanları minicik doğrayalım.
  2. Tencereye yağı koyup ısıtalım ısınan yağa soğanları atıp kavuralım.
  3. Sarımsakları soyup rendeleyelim ve onlarında yumuşamaya başlayan soğanlara ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Soğanlar tamamen yumuşayınca salçaları ekleyelim ve salçaları ezerek karıştırıp kokusu çıkana kısık ateşte kadar kavuralım.
  5. Bu sırada mantarları hazırlayalım.
  6. Mantarları önce havlu şeklindeki tırtıklı kuru bir bezle hafiften silerek kabuklarını kaldırıp temizleyelim hepsini temizleyince hızlıca sudan geçirip saplarını koparmadan ince ince doğrayalım.
  7. Mantarları bekletmeden tencereye koyup güzelce karıştıralım ve altını orta ısıda açıp suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakalım.
  8. Mantarlar suyunu çekince bulguru ekleyip mantarları ezmeden dikkatlice ve iyice karıştıralım pilavı.
  9. Sonrasında pilava suyunu verelim (ben tavuk suyu kullandım) baharat ve tuz eklemesi yaparak son bir kez daha pilavı karıştıralım.
  10. Pilavın suyu kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pilavımızı pişmeye bırakalım.
  11. Suyunu çeken pilavın altını kapattıktan sonra 15 dakika dinlendirelim ve ardından pilavı yine dikkatlice karıştırarak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
  12. Bu pilavı aynı ölçülerle pirinçle de deneyebilir mantar için de istediğiniz çeşit mantar kullanabilirsiniz.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder