Soğanlı Börek (Nefis) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yufka
- Sıvı yağ
- 3 tane soğan
- Beyaz peynir (peynir az olacak soğanın lezzeti için )
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
- Karabiber (isteğe bağlı)
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Tuz
Sosu İçin;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı su
Soğanlı Börek (Nefis) Tarifi Yapılışı
Tavada Soğanlı Börek hiç yediniz mi bilmiyorum ama tadı Şa ha ne ! ! Hemde 2 yufkadan ve Tavada
Denemeye en değer, pratik-değişik börek tarifi arayanlar buyursun
Bu arada soğan tadı direkt gelmiyor korkmayın, önceden tavada baharatla karamelize edildiği için baya bi lezzetli oluyor, yedikçe yediriyor yani
Üstelik her bütçeye de uygun bi tarif :’)
Denemeye en değer, pratik-değişik börek tarifi arayanlar buyursun
Bu arada soğan tadı direkt gelmiyor korkmayın, önceden tavada baharatla karamelize edildiği için baya bi lezzetli oluyor, yedikçe yediriyor yani
Üstelik her bütçeye de uygun bi tarif :’)
- Önce böreğin sosu için yumurta sıvı yağ, süt su çırpılır.
- Sonra soğanlar elma dilimi şeklinde yassı olarak doğranır, tavada sıvı yağla beraber önce yüksek ateş sonra orta ateşte kavrularak pişirilir.
- İstenilen baharatlar eklenir. Domates salçası, karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz.
- Karamelize olup kendini çeken soğanların üzerine birkaç tane taze beyaz peynir eklenir, peyniri çok az olacak soğana yakışıyor ama az koyulunca ortaya nefis bir börek çıkıyor.
- Daha sonra yağlanmış herhangi bir börek tavasında ilk yufka alınır. Tavanın boyuna göre en altına kesilip serilir, sosu dökülür. Gelişi-güzel tekrar yufka alınır sosu dökülür, yufkanın parçasıyla üzeri örtülür, üstüne soğanlı iç harcı eşit bir şekilde dökülür. Dilerseniz peyniri soğanı kavururken eklemek yerine yufkanıza iç harcını koyduktan sonra üzerine de koyabilirsiniz.
- Aynı işlem 1 yufka ile devam edilir. Her yufka parçasının üzerine sostan bolca sürülür.
- En son olarak tavada altlı üstlü kızarana kadar kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirilir. Altı kızardıktan sonra çevrilir ve üst tarafı da kızartılır.
- İlk başta pişerken kabarıyor börek sonra kendini çekiyor yumuşak oluyor.
- Ben piştiğini kontrol ettikten sonra kapatıyorum 1- 2 saat tavada kapağı kapalı bir şekilde kalıyor, dinlenip iyice yağını ve kendini çekiyor ortaya yumuşacık muhteşem ötesi leziz börek çıkıyor. :)
Deneyecek olanlara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder