Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı kaynar su
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı erişte
- Tuz
Terbiyesi;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı un
Sosu ;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı
- Nohut ve yeşil mercimeklerimizi haşlıyoruz
- 6 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyu tencereye döküp içine erişteleri koyup erişteleri pişiriyoruz.
- Pişen eriştelerimize haşladığımiz nohut ve yeşil mercimeklerimizi döküyoruz. bir iki taşım. gelene kadar terbiyemizi yapalım.
- Yumurta, un ve yoğurdu çırpıcı ile iyice karıştırıp tencerede kaynayan sudan bir kepce alıp terbiyemizi iyice açıyoruz. Sonra yavaş yavaş tencereye terbiyeyi döküyoruz.
- Terbiyeyi döktükten sonra 2 -3 kere karıştırıp tuzunu veriyoruz. Sonra bi 10 dakika daha kaynatıyoruz.
- Çorbamız kaynaya dursun bizde sosu hazırlayalım
- Yağ, pul biber ve naneyi yakıp çorbamıza karıştırıyoruz. 2 -3 dakika daha kaynatalım. çorbamız servise hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder