4 Ocak 2020 Cumartesi

Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı kaynar su
  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı erişte
  • Tuz
Terbiyesi;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
Sosu ;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Tutmaç Çorbası Tarifi Yapılışı


  1. Nohut ve yeşil mercimeklerimizi haşlıyoruz
  2. 6 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Kaynayan suyu tencereye döküp içine erişteleri koyup erişteleri pişiriyoruz.
  3. Pişen eriştelerimize haşladığımiz nohut ve yeşil mercimeklerimizi döküyoruz. bir iki taşım. gelene kadar terbiyemizi yapalım.
  4. Yumurta, un ve yoğurdu çırpıcı ile iyice karıştırıp tencerede kaynayan sudan bir kepce alıp terbiyemizi iyice açıyoruz. Sonra yavaş yavaş tencereye terbiyeyi döküyoruz.
  5. Terbiyeyi döktükten sonra 2 -3 kere karıştırıp tuzunu veriyoruz. Sonra bi 10 dakika daha kaynatıyoruz.
  6. Çorbamız kaynaya dursun bizde sosu hazırlayalım
  7. Yağ, pul biber ve naneyi yakıp çorbamıza karıştırıyoruz. 2 -3 dakika daha kaynatalım. çorbamız servise hazır afiyet olsun😍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder