26 Ocak 2020 Pazar

Yeşili Bol Ton Balığı Tarifi

Yeşili Bol Ton Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım bağ roka
  • Yarım bağ tere
  • 5-6 dal taze nane
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kutu ton balığı
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Tuz
  • Limon suyu

Yeşili Bol Ton Balığı Tarifi Yapılışı

Hafif bir ara öğüne yada güzel bir yemek yanı aperitife ne dersiniz???🤩
  1. İlk olarak yeşilliklerimizi sirkeli suda 5 dk kadar bekletip güzelce yıkayalım. Bir kenarda suyu süzülsün.
  2. Sonra soğanımızı söğüçlük doğrayıp sumakla ovalım.
  3. Yeşilliklerimizi elimizle iri iri doğrayalım.
  4. Sonra soğanı, limon suyunu içine katıp karıştıralım.
  5. Üzerine yağını süzdüğümüz ton balığını serpelim ve afiyetle yiyelim. 😍
  6. Yağ eklemeyin balığın yağı yeterli geliyor. İsterseniz içine salatalık turşusu mısır da ekleyebilirsiniz öyle de çok lezzetli oluyor 👍

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder