Yeşili Bol Ton Balığı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım bağ roka
- Yarım bağ tere
- 5-6 dal taze nane
- 1 adet kuru soğan
- 1 kutu ton balığı
- 1 çay kaşığı sumak
- Tuz
- Limon suyu
Yeşili Bol Ton Balığı Tarifi Yapılışı
Hafif bir ara öğüne yada güzel bir yemek yanı aperitife ne dersiniz???
- İlk olarak yeşilliklerimizi sirkeli suda 5 dk kadar bekletip güzelce yıkayalım. Bir kenarda suyu süzülsün.
- Sonra soğanımızı söğüçlük doğrayıp sumakla ovalım.
- Yeşilliklerimizi elimizle iri iri doğrayalım.
- Sonra soğanı, limon suyunu içine katıp karıştıralım.
- Üzerine yağını süzdüğümüz ton balığını serpelim ve afiyetle yiyelim.
- Yağ eklemeyin balığın yağı yeterli geliyor. İsterseniz içine salatalık turşusu mısır da ekleyebilirsiniz öyle de çok lezzetli oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder