19 Şubat 2020 Çarşamba

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 200 gr kıyma
  • Yarım şişe hazır garnitür (Havuç bezelye patates)
  • Yarım kapya
  • 1 tatlı kaşığı Tuz karabiber pulbiber
Beşamel sos için :
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için :
  • 1 su bardağı kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  1. Makarnayı haşlayalım. Hafif diri kalsın.
  2. Tavaya kıymayı alıp kavuralım. İçine soğan sarımsak ve kapyayı doğrayıp katalım.
  3. Baharatlarını ekleyip pişirelim. Altını kapayıp garnitür ekleyip karıştıralım.
  4. Ayrı bir tencereye tereyağını alalım.
  5. Üzerine 2 kaşık un ekleyip kavuralım. 2 bardak soğuk süt ekleyip çırpalım.
  6. Karabiber tuz ekleyip kaynamaya bırakmalım.
  7. Haşlanan makarnayı besamel sosun içine alıp karıştıralım.
  8. Borcama ilk önce makarnanın yarısını koyalım.
  9. Üzerine kıymalı harcı koyalım.
  10. Üzerine kalan makarnayı eleyelim.
  11. Üzerine rendelediğimiz kasar peynirini ekleyip 220 derecede kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder