Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 200 gr kıyma
- Yarım şişe hazır garnitür (Havuç bezelye patates)
- Yarım kapya
- 1 tatlı kaşığı Tuz karabiber pulbiber
Beşamel sos için :
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için :
- 1 su bardağı kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı
- Makarnayı haşlayalım. Hafif diri kalsın.
- Tavaya kıymayı alıp kavuralım. İçine soğan sarımsak ve kapyayı doğrayıp katalım.
- Baharatlarını ekleyip pişirelim. Altını kapayıp garnitür ekleyip karıştıralım.
- Ayrı bir tencereye tereyağını alalım.
- Üzerine 2 kaşık un ekleyip kavuralım. 2 bardak soğuk süt ekleyip çırpalım.
- Karabiber tuz ekleyip kaynamaya bırakmalım.
- Haşlanan makarnayı besamel sosun içine alıp karıştıralım.
- Borcama ilk önce makarnanın yarısını koyalım.
- Üzerine kıymalı harcı koyalım.
- Üzerine kalan makarnayı eleyelim.
- Üzerine rendelediğimiz kasar peynirini ekleyip 220 derecede kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder