9 Şubat 2020 Pazar

Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Bulgur pilavı için öncelikle soğanları ince kıyın, sıvı yağ ile hafif kavurun.
  2. Üzerine doğranmış sivri biberi ekleyin, biraz daha kavurduktan sonra rende domatesi ekleyin, iyice kavurun.
  3. Bulguru ekleyerek 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.
  4. Tuzunu da ilave ederek bir kez karıştırın kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte suyu çekene kadar karıştırmadan pişirin.
  6. Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına havlu kağıt koyarak 10 dakika kadar dinlendirin.
  7. Bulgur Pilavımız servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder