El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağına yakın su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarın çay bardağı sıvı yağ
İçi için
- Ben peynir kullandım siz istediğinizi koyabilirsiniz
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Paylaşımlarıma beğeni ve yorum yaparsanız çok mutlu olurum
Hamur işlerini küçüklüğümden beri çok seviyorum. Galiba ailemde hamur işi yapan kadınları seyretmekten olsa gerek. Babaannem el lezzeti muhteşem bir kadındır. Hamur işleri ondan sorulur. Biz köye gideceğimiz zaman gözlemeleri hazırlar bizi beklerdi. Allah uzun omur versin Gelelim tarifine.
- Hamuru un ,su ve tuzla yoğurduktan sonra 9 parçaya böldüm.
- Merdane yardımıyla açtığım hamurları tavada erittiğim tereyağ ve üzerine koyduğum sıvı yağı sürdükten sonra üstüste koydum.
- Yarım saat kadar dinlemeye bıraktım.
- Daha sonra hamurları elimle ince bir şekilde açtım.
- İç malzemesini koyup gül şeklini verdim .
- Üzerine yumurta sürdükten sonra 200° fırında alt üst kızarana kadar pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder