En Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı galeta unu
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
En Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı
- Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyulur.
- Hepsinin içine karabiber ve tuz ekleyerek karıştırılır.
- Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırılır.
- Şinitzel için göğüs etleri önce una, sonra yumurtaya,daha sonra da galeta ununa bulanarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
- İçini sulu olması isteniyorsa yüksek sıcaklıkta da kızartılabilir.
- Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyulur.
- Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder