18 Şubat 2020 Salı

En Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi

En Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

En Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi Yapılışı

  1. Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyulur.
  2. Hepsinin içine karabiber ve tuz ekleyerek karıştırılır.
  3. Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırılır.
  4. Şinitzel için göğüs etleri önce una, sonra yumurtaya,daha sonra da galeta ununa bulanarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
  5. İçini sulu olması isteniyorsa yüksek sıcaklıkta da kızartılabilir.
  6. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyulur.
  7. Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder