Ev Yapımı Tavuk Döner (Sabah Hazırlayın Akşam Pişirin) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kemiksiz göğüs eti
- 2 adet tavuk pirzola
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt (Susuz)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Kimyon
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Ev Yapımı Tavuk Döner (Sabah Hazırlayın Akşam Pişirin) Tarifi Yapılışı
- Pirzolanın derisini ve kemiğini çıkartalım.
- Bu arada derisini ve kemiğini atmayın küçük bir tencereye alıp üzerine biraz su ekleyin ve kaynatın tavuk suyunuz hazır olsun :))
- Kemiksiz göğüs etini ve pirzolayı iki parmak kalınlığında ve uzunlamasına keselim.
- Tavuk eti kuru olduğu için pirzola ayrı bir lezzet veriyor.
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyip diğer malzemelerle birlikte derin ve geniş kabın içine alıp güzelce harmanlayalım.
- Baharatları azaltıp çoğaltılabilir farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
- Hepsini sosun içine alalım ve elimizle sosla iyice özleşene kadar karıştıralım.
- Tezgaha uzunlamasına ve yanlamasına üç dört kat streç filmden serelim.
- Tek kat yapmayın yoksa eti toparlayıp sarmak çok zor olacaktır.
- Sosladığımız eti streç filmin üzerine alıp yuvarlak rulo şeklinde saralım.
- Buzluk bölümünde iyice donması beş altı saat bekletelim.
- Pişireceğiniz zaman yarım saat önceden dondurucu dan çıkartıp hafif çözülmeye başladığında dönerin üzerinden tutarak keskin bir bıçakla dilimleyerek keselim.
- Kızgın sıvı yağ da çevirerek hepsini kızartıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder