Gurme Burger (Hakan Chef) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr tek çekim dana döş kıyma
- 4 adet mantar
- 4 adet hamburger ekmeği
- 4 dilim domates
- 4 dilim iceberg
- 12 dilim kornişon turşu
- 4 dilim cheddar peyniri
- 4 dilim tost peyniri
- 4 tatlı kaşığı Lütenitsa sos (balkan sosu)
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı bbq sos
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz ve karabiber
Garnitür için
- Patates kızartması
Gurme Burger (Hakan Chef) Tarifi Yapılışı
Dışarıda Yediğiniz veya yaptığınız bütün burgerleri unutun.
Karşınızda GURME BURGER
Karşınızda GURME BURGER
- Kıymamızın içine kimyonumuzu, tuzumuz, karabiberimizi ve ketçapımızı ekleyip yoğurmaya başlayalım.
- 125 gr’dan 4 adet burger köftesi yapın. Herkes kavanoz kapağı kullanıyor ama bırakın eliniz değsin kendiniz yapın simetrik olmasa da olur ki ben hep böyle yapıyorum. Smashed tarzı çok daha kaliteli oluyor emin olun.
- Neyse şimdi işimize devam edelim, Bir tavada mantarları doğrayıp soteleyelim.
- Hamburger ekmeklerini kesip kızartın (isteğe bağlı) şimdi yapılacaklar listesini tam sırasıyla yaparsanız daha büyük keyif alacaksınız burgerinizden.
- Hardal mayonez ve bbq sosunuzu karıştırıp alt ekmeğe bolca sürün, üzerine iceberg dilim domates ve 4 dilim kornişon turşu yu koyun.
- Üst ekmeğinize de 1 tk Lütenitsa sos (köz patlıcan ve köz Kapya biber sosu) sürün.
- Burgerinizi sıcak bir tavaya koyun ve çok fazla pişirmesen yakmadan cevirin.
- Çevirdiğinizde de cheddar ve tost peynirini dizin 2 dk sonra da alıp ekmeğinize koyun ve üzerine sotelenen mantarları katıp ekmeğinizi kapatın ve bir çöp şiş saplayarak dağılmasını önleyin.Yanında kajun baharatlı patates ve kola ile de bu lezzetin keyfini doya doya çıkarın AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder