9 Şubat 2020 Pazar

Güveç Çupra Tarifi

Güveç Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet çupra
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 adet limon
  • Tuz, pulbiber, kekik
  • Zeytinyağ

Güveç Çupra Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak balıklarımızı güzelce temizleyip yıkayalım. (Ben kafasını ve kuyruğunu kestim yemiyoruz çünkü )
  2. Balıkların üzerine çizikler atalım ki hem güzel pişsin hem sosu içine işlesin.
  3. Patatesleri halka şeklinde dilimleyelim daha sonra zeytinyağı, tuz, kekik ve pulbiber ekleyip harmanlayalım güvece tek sıra dizelim.
  4. Patateslerin üzerine halka şeklinde doğradığımız soğanları dizelim. Balıkların her yerine içi dahil zeytinyağı ve tuz karışımını fırça yardımıyla sürelim. Balıklarımızı da güvece koyalım.
  5. Kenarlarına domates dilimleri yerleştirelim.
  6. Üzerine attığımız kesiklere limon dilimleri koyalım.
  7. Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Benim balıklarım 35 dakikada pişti. Harika bir lezzet oluyor. Deneyenlere Afiyet olsun 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder