Güveç Çupra Tarifi
Güveç Çupra Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet çupra
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 adet limon
- Tuz, pulbiber, kekik
- Zeytinyağ
Güveç Çupra Tarifi Yapılışı
- İlk olarak balıklarımızı güzelce temizleyip yıkayalım. (Ben kafasını ve kuyruğunu kestim yemiyoruz çünkü )
- Balıkların üzerine çizikler atalım ki hem güzel pişsin hem sosu içine işlesin.
- Patatesleri halka şeklinde dilimleyelim daha sonra zeytinyağı, tuz, kekik ve pulbiber ekleyip harmanlayalım güvece tek sıra dizelim.
- Patateslerin üzerine halka şeklinde doğradığımız soğanları dizelim. Balıkların her yerine içi dahil zeytinyağı ve tuz karışımını fırça yardımıyla sürelim. Balıklarımızı da güvece koyalım.
- Kenarlarına domates dilimleri yerleştirelim.
- Üzerine attığımız kesiklere limon dilimleri koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Benim balıklarım 35 dakikada pişti. Harika bir lezzet oluyor. Deneyenlere Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder