Harput Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram yağsız kıyma
- 1 parça tavuk göğsü
- 1 yumurta
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım su bardağı irmik
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- Tuz, reyhan
- 1 kaşık salça (Domates ve biber salçası karışık)
Sosu için
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Reyhan
Harput Köfte Tarifi Yapılışı
- Mutfak robotunda önce tavuk göğsünü bir adet kuru soğanla çekiyoruz.
- Daha sonra kıymamızı, tuzumuzu, yumurtayı, karbonatı, salçamızı ekleyip biraz daha çekiyoruz.
- Malzemeleri geniş bir leğene koyup irmik ve köftelik bulgurumuzu ekleyip biraz karıştırıyoruz.
- Yarım bardak suyu ekleyip elimizle bir iki yoğurup ikiye bölüp mutfak robotunda 5 dk kadar çekip leğene alıp geri kalanını da robotta çekip reyhan ekleyip bir iki tur yoğurup şekil veriyoruz.
- Hamurumuz kuruyunca su ekleyebiliriz kurumaması için buzdolabı poşeti örtebiliriz.
- Bir kaseye su koyup elimizi batırıp ıslatıp küçük parçalar yuvarlayıp şekil veriyoruz.
- Kolaylık olsun diye yuvarlak da olur
- .Sosu.Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ,1 buçuk yemek kaşığı salça iyice kavrulur reyhan eklenir
- Bir iki karıştırdıktan sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip biraz kaynadıktan sonra köfteleri ekliyoruz.
- Köfteler 10-15 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder