16 Şubat 2020 Pazar

Harput Köfte Tarifi

Harput Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram yağsız kıyma
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • Tuz, reyhan
  • 1 kaşık salça (Domates ve biber salçası karışık)
Sosu için
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • Reyhan

Harput Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Mutfak robotunda önce tavuk göğsünü bir adet kuru soğanla çekiyoruz.
  2. Daha sonra kıymamızı, tuzumuzu, yumurtayı, karbonatı, salçamızı ekleyip biraz daha çekiyoruz.
  3. Malzemeleri geniş bir leğene koyup irmik ve köftelik bulgurumuzu ekleyip biraz karıştırıyoruz.
  4. Yarım bardak suyu ekleyip elimizle bir iki yoğurup ikiye bölüp mutfak robotunda 5 dk kadar çekip leğene alıp geri kalanını da robotta çekip reyhan ekleyip bir iki tur yoğurup şekil veriyoruz.
  5. Hamurumuz kuruyunca su ekleyebiliriz kurumaması için buzdolabı poşeti örtebiliriz.
  6. Bir kaseye su koyup elimizi batırıp ıslatıp küçük parçalar yuvarlayıp şekil veriyoruz.
  7. Kolaylık olsun diye yuvarlak da olur
  8. .Sosu.Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ,1 buçuk yemek kaşığı salça iyice kavrulur reyhan eklenir
  9. Bir iki karıştırdıktan sonra suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip biraz kaynadıktan sonra köfteleri ekliyoruz.
  10. Köfteler 10-15 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder