1 Şubat 2020 Cumartesi

Haşhaşlı Revani (Portakallı Cevizli) Tarifi

Haşhaşlı Revani (Portakallı Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı ceviz iri kıyım
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 1, 5 su bardağı un
Şerbeti için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1- 2 limon damlası
Üzeri için
  • 1 paket krem santi
  • 2 çay kaşığı kuru haşhaş

Haşhaşlı Revani (Portakallı Cevizli) Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta şeker köpürtülür. Yoğurt, sıvı yağ ,portakal kabuğu rendesi ,ceviz,haşhaş, irmik eklenir 1 su bardağı un onun üzerine kabartma tozu karbonat eklenir karıştırılır.
  2. Un ilavesiyle kıvam aldırılır. Yağlanmış borcama dökülür 180 pişirilir.
  3. Şerbet için: kaynatılır hazır edilir. 10- 15 dk kaynatılır ılımaya bırakılır
  4. Krem şanti tarifindeki gibi 1 su bardağı süt ile çırpılır ben doctor otker kullanıyorum kıvamlı oluyor tavsiye ederim santiyi çırpıp buz dolabına kaldıralım.
  5. Pişen tatlımıza ılıyan şerbeti dökelim ben kesip şerbet döküyorum daha eşit çekiyor
  6. Şerbeti dinlendirip soğuyan santiyi sürelim.
  7. Üzerine kuru haşhaş serpelim bu aşamada dilimler kayboluyor ama 1 tane kenardan çıkarınca hepsini teker teker almak kolay olur merak etmeyin 😊 Afiyet olsun şimdiden deneyecek arkadaşlara 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder