Haşhaşlı Revani (Portakallı Cevizli) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı ceviz iri kıyım
- 1 su bardağı haşhaş tohumu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 1, 5 su bardağı un
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 3, 5 su bardağı su
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1- 2 limon damlası
Üzeri için
- 1 paket krem santi
- 2 çay kaşığı kuru haşhaş
Haşhaşlı Revani (Portakallı Cevizli) Tarifi Yapılışı
- Yumurta şeker köpürtülür. Yoğurt, sıvı yağ ,portakal kabuğu rendesi ,ceviz,haşhaş, irmik eklenir 1 su bardağı un onun üzerine kabartma tozu karbonat eklenir karıştırılır.
- Un ilavesiyle kıvam aldırılır. Yağlanmış borcama dökülür 180 pişirilir.
- Şerbet için: kaynatılır hazır edilir. 10- 15 dk kaynatılır ılımaya bırakılır
- Krem şanti tarifindeki gibi 1 su bardağı süt ile çırpılır ben doctor otker kullanıyorum kıvamlı oluyor tavsiye ederim santiyi çırpıp buz dolabına kaldıralım.
- Pişen tatlımıza ılıyan şerbeti dökelim ben kesip şerbet döküyorum daha eşit çekiyor
- Şerbeti dinlendirip soğuyan santiyi sürelim.
- Üzerine kuru haşhaş serpelim bu aşamada dilimler kayboluyor ama 1 tane kenardan çıkarınca hepsini teker teker almak kolay olur merak etmeyin Afiyet olsun şimdiden deneyecek arkadaşlara
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder