Ispanaklı Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bağ ıspanak
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz
terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Ispanaklı Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanaklarımızı doğrayarak güzelce yıkayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Sıvı yağı tencereye alıp soğanları ekleyerek hafifçe kavuralım.
- Ardından ıspanakları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Birkaç dakika sonra diriliklerini kaybettiklerinde 6 su bardağı suyu ekleyerek kaynamaya bırakalım. Suyun bir kısmını ben tavuk veya et suyu kullanıyorum, siz de varsa tavuk suyu ilavesi ile çorbanızın besleyiciliğini artırabilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca 1 çay bardağı kadar tel şehriyeyi ekleyerek karıştıralım.
- Diğer tarafta terbiyesini hazırlayalım. Bunun için yoğurt yumurta ve unu çırpalım.
- Çorbanın kaynayan suyundan bir kepçe alarak terbiyeye yavaşça ilave edip karıştıralım ve ılımasını sağlayalım.
- Yumuşamak üzere olan tel şehriyelerimize hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak yavaşça ekleyelim.
- Çorbamızı birkaç dakika daha kaynatalım. Tuzunu en son ayarlayarak ocaktan alalım. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder