11 Şubat 2020 Salı

Kereviz Yemeği Tarifi

Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük kereviz (2 orta boy da olur)
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Zeytinyağı
  • 2 adet portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
Üzeri için;
  • Dereotu

Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı



  1. Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
  2. Havucu soyup halka halka doğrayıp kavrulan soğanlara ekliyoruz. 2 dk kadar kavuruyoruz.
  3. Ardından patatesleri kerevizleri aynı boyda küp küp doğruyoruz. (Eğer önceden doğradıysanız kerevizler kararması için limonlu suda bekletilebilir. Ben direkt havuçları kavururken soyuyorum bu nedenle bekletmiyorum)
  4. Havuçlardan sonra patates ve kerevizleri atıp 1-2 dk kadar çeviriyoruz.
  5. 2 adet portakal suyunu ekliyoruz. Sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak su ekliyoruz.
  6. Şeker ve tuzu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.Dilerseniz dereotu ile servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder