Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük kereviz (2 orta boy da olur)
- 1 adet büyük havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı
- 2 adet portakalın suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
Üzeri için;
- Dereotu
Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuruyoruz.
- Havucu soyup halka halka doğrayıp kavrulan soğanlara ekliyoruz. 2 dk kadar kavuruyoruz.
- Ardından patatesleri kerevizleri aynı boyda küp küp doğruyoruz. (Eğer önceden doğradıysanız kerevizler kararması için limonlu suda bekletilebilir. Ben direkt havuçları kavururken soyuyorum bu nedenle bekletmiyorum)
- Havuçlardan sonra patates ve kerevizleri atıp 1-2 dk kadar çeviriyoruz.
- 2 adet portakal suyunu ekliyoruz. Sebzelerin üzerini örtecek kadar sıcak su ekliyoruz.
- Şeker ve tuzu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.Dilerseniz dereotu ile servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder