Muslu Çikolatalı Browni Tarifi İçin Malzemeler
Browni için;
- 40 gr doğranmış çikolata
- 1/3 bardak sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- Bir fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Limon veya portakal rendesi (İsteğe bağlı)
Üzerindeki mus kreması için;
- 10 adet marshmallows
- 90 gr doğranmış çikolata
- 3 yemek kaşığı süt
- 200 ml soğuk süt kreması
Muslu Çikolatalı Browni Tarifi Yapılışı
Vazgeçemeyeceğiniz bir muslu çikolatalı browni tarifi. Marshmallowdan gelen karamel tadı ve çikolata ancak bu kadar uyumlu olabilir. Keki ıslatmaya bile gerek kalmayacak çünkü piştikten sonra tam bir toffie kıvamında olacak. Tarifte kullanılan kek kalıbı küçük boy kare borcam.
- 40 gr doğranmış çikolata ve sıvı yağı kek harcını hazırlayacağınız cam kaba alın ve kaynayan suyun buharında benmari usulü eritin.
- Tabanın suya temas etmemesine dikkat edin. Aynı zamanda mus için çikolata, marshmallow ve sütü bir sos tenceresine alın ve ocağın altını en kısık dereceye ayarlayarak tüm marshmallowlar eriyene kadar karıştırarak eritin.
- Dibinin yanmamasına dikkat edin. Bu arada kek harcına devam edin.
- Benmari usulü eriyen çikolata ve sıvı yağa pudra şekerini ilave edin ve eriyene kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları tek tek ilave ederek çırpmaya devam edin.
- Üzerine elekten geçirdiğiniz un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyin.
- Harcı tek yönlü olacak şekilde spatula ile karıştırın.
- Limon rendesini de ekledikten sonra karıştırın ve yağlanmış kare borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
- Kek pişerken musu için eritilen marshmallow ve çikolatalı karışımı iyice soğutun.
- Soğuk süt kremasını bir fiske tuz ile 1 dakika boyunca düşük devirde çırpın ve soğuyan marshmallowlu karışımı karıştırarak parça parça kremaya ilave edin.
- Kremanın kesilmemesi için iki karışımında soğuk olmasına dikkat edin.
- İlk sıcaklığını atan kekin üzerine musu ilave edin ve en az 4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.
Afiyet olsunnn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder