15 Şubat 2020 Cumartesi

Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy kereviz (büyük ise 2 adet kullanabilirsiniz)
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım çay bardağı su
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Portakal Suyu ile Zeytinyağlı Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz soyulur, dilimlenir.
  2. Kerevizler kararmaması için limonlu suda bekletilir.
  3. Patates soyularak kerevizlerden biraz daha önce olacak şekilde dilimlenir.
  4. Patates kerevize göre daha geç piştiği için daha ince dilimliyoruz.
  5. Yemeklik doğranmış kuru soğan tencereye alınarak üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
  6. Pişen soğanlara zeytinyağı eklenir ve karıştırılır.
  7. Julyen doğranmış havuç eklenerek 2-3dk kavrulur.
  8. Dilimlenen patatesler ve limonlu suda beklettiğimiz kerevizler de tencereye eklenir.
  9. İsteğe bağlı olarak kullanılanılan kereviz yaprakları da eklenir.
  10. Portakal suyu,  tuz ve şeker eklenerek tencerenin kapağı kapatılır.
  11. Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Soğuk olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder