3 Şubat 2020 Pazartesi

Sebzeli Başbaşı Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Başbaşı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı başbaşı bulguru
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım bardak haşlanmış yeşil mercimek
  • Yarım bardak mısır
  • 1 adet havuç
  • 1 adet sivri biber
  • 2 domates rende yada kışlık domates sosu
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 bardak kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz ,karabiber,toz biber

Sebzeli Başbaşı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağında sarımsağı ve soğanı kavuruyoruz.
  2. Sonra sırası ile havucu mercimeği ve mısırı ilave edip salça ve baharatlarını ekliyoruz .
  3. En son yıkanmış  bulguru ilave edip suyunu veriyoruz.
  4. Malzemenin üstünü bir parmak geçecek kadar su yeterli oluyor.
  5. Önce orta sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder