Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tavuk budu
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 4 bardak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı
Merhaba.
- Önce 2 budu yıkayın ve tencerenize 4 su bardağı su ile kaynamaya bırakın.
- Pişince süzün ( butları ayırın içine didip ilave edin, isterseniz bulgur pilav yapın ve üzerine didin)
- Tencereye yağı ve arpa şehriyeyi alın azcık kavurun fazla şişmemesi için.
- Salçayı da ilave edin kokusu çıksın.
- Tavuk suyunu ilave edin.
- Eğer varsa 2-3 tane arpa soğan kabuklarını soyup bütün ilave edin.
- Şehriyeler pişince nanesini ekleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder