16 Mart 2020 Pazartesi

Antep Fıstıklı Kup Tarifi

Antep Fıstıklı Kup Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı süt
  • Yarım şu bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1. 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 kaşık margarin
Arası için
  • Çekilmiş bisküvi ve ceviz
Üzeri için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket antep fıstıklı puding

Antep Fıstıklı Kup Tarifi Yapılışı

Merhabalar pratik az malzeme ile harika bir tatlım var sizlere bu tarif görseldeki kuplar dan tam 6 kişilik, daha kalabalık misafir için yapacaksanız daha ölçekli tarifim sayfamda. 🤞😍
  1. Öncelikle tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz
  2. Kapatınca margarini ekliyoruz.
  3. İçinde eriyene kadar karıştırıyoruz ve kuplara 1 er kepçe pay ediyoruz.
  4. Hafif kabuk bağlayınca üzeri çekilmiş ceviz ve bisküvileri seriyoruz.
  5. Diğer yanda ocağımıza pudingi alıp pişiriyoruz çok koyulaştırmadan kaynayınca alıp kuplara onu da pay ediyoruz. Hepsi bu kadar total de 1 lt süt den oluyor hepsi az malzemeli ve pratik 🌼🤞tadı harika oluyor deneyeceklere afiyetler olsunnn😍😇

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder