Antep Fıstıklı Kup Tarifi İçin Malzemeler
- 2, 5 su bardağı süt
- Yarım şu bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1. 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 kaşık margarin
Arası için
- Çekilmiş bisküvi ve ceviz
Üzeri için
- 3 su bardağı süt
- 1 paket antep fıstıklı puding
Antep Fıstıklı Kup Tarifi Yapılışı
Merhabalar pratik az malzeme ile harika bir tatlım var sizlere bu tarif görseldeki kuplar dan tam 6 kişilik, daha kalabalık misafir için yapacaksanız daha ölçekli tarifim sayfamda. 🤞😍
- Öncelikle tüm muhallebi malzemelerini karıştırıp göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz
- Kapatınca margarini ekliyoruz.
- İçinde eriyene kadar karıştırıyoruz ve kuplara 1 er kepçe pay ediyoruz.
- Hafif kabuk bağlayınca üzeri çekilmiş ceviz ve bisküvileri seriyoruz.
- Diğer yanda ocağımıza pudingi alıp pişiriyoruz çok koyulaştırmadan kaynayınca alıp kuplara onu da pay ediyoruz. Hepsi bu kadar total de 1 lt süt den oluyor hepsi az malzemeli ve pratik 🌼🤞tadı harika oluyor deneyeceklere afiyetler olsunnn😍😇
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder