Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kuzu ciğeri
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Un
- Tuz
Kızartmak için;
- Yeteri kadar yağ
- 3 patates
Arnavut Ciğeri Tarifi Yapılışı
❤Hepinize şimdiden teşekkür ederim. Gelelim tarife;
- Kuzu ciğerlerini zarlarını temizleyip küp küp doğrayalım güzelce yıkayalım .
- Daha sonra bir süzgeçte 15 dakika sürdürdükten sonra bütün baharatları üzerine ekleyip güzelce karıştıralım.
- Ciğerleri unlayıp orta ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kızartalım.
- Patatesleri aynı şekilde küp küp doğrayıp kızartalım.
- Derin bir kaba alıp hepsini birlikte karıştırıp sıcak bir şekilde servis edelim.
- Ben yanına soğan salatası yaptım.
Sizler dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyenlere Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder