21 Mart 2020 Cumartesi

Ayva Tatlısı Tarifi

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet ayva
  • 7 kase şeker

Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

Alışılmışın dışında bir tarif denedim gayet de güzel oldu 🤣 reçel diye başlayıp tatlıya çevirince de güzel olabiliyormuş onu gördük. Neyse artık tarife geçelim.
  1. Öncelikle ayvaların o tüylü kısmını zor şartlarda güzelce yıkadıktan sonra salatalık soyacağıyla soyalım.
  2. Daha kolay ve hızlı oluyor normal bıçakla uğraşmayın derim.
  3. orta çekirdeklerini aldıktan sonra rendeleyip tencerenin içine kasetle ölçerek koyuyoruz.
  4. 7 kase oldu benim ayvalar ve kase büyüklüğüne göre ayarlamayı siz yapın artık.
  5. Ardından 7 kase de şeker ilave edip dolapta 1 gece bekletiyoruz.
  6. İçine isterseniz çekirdeklerini de atın güzel bir kıvam ve aroma oluyor.
  7. Ertesi gün ocağa alıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Su eklemedim kendi suyu yetti güzel olmuş ayvalar.
  8. Kıvam aldıktan sonra ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
  9. Tatlıları servis kabınıza alın ve soğuması için bekletin.
  10. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirin.
Ben kaymak ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz.Afiyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder