Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 7 kase şeker
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Alışılmışın dışında bir tarif denedim gayet de güzel oldu 🤣 reçel diye başlayıp tatlıya çevirince de güzel olabiliyormuş onu gördük. Neyse artık tarife geçelim.
- Öncelikle ayvaların o tüylü kısmını zor şartlarda güzelce yıkadıktan sonra salatalık soyacağıyla soyalım.
- Daha kolay ve hızlı oluyor normal bıçakla uğraşmayın derim.
- orta çekirdeklerini aldıktan sonra rendeleyip tencerenin içine kasetle ölçerek koyuyoruz.
- 7 kase oldu benim ayvalar ve kase büyüklüğüne göre ayarlamayı siz yapın artık.
- Ardından 7 kase de şeker ilave edip dolapta 1 gece bekletiyoruz.
- İçine isterseniz çekirdeklerini de atın güzel bir kıvam ve aroma oluyor.
- Ertesi gün ocağa alıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Su eklemedim kendi suyu yetti güzel olmuş ayvalar.
- Kıvam aldıktan sonra ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Tatlıları servis kabınıza alın ve soğuması için bekletin.
- Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirin.
Ben kaymak ile süsledim siz tercihlerinize göre süsleyebilirsiniz.Afiyet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder