21 Mart 2020 Cumartesi

Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi

Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet kabak
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı limon tuzu ya da yarım limon suyu
  • Tuz, kuru nane
  • 1 yemek kaşığı salça (tercihen tatlı biber)
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı

Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi Yapılışı

  1. Kabaklar pijamalı şekilde soyulur, uzunlamasına 4’e böldükten sonra, enlemesine doğranır. (Salatalığı cacık yaparken doğradığımız gibi)
  2. Yağ ve salça tencereye alınarak kavrulur.
  3. Kavrulan salçaya nohut eklenir, karıştırılır.
  4. Doğranan kabaklar tencereye eklenir, karıştırılır ve suyunu salıp çekinceye kadar bırakılır.
  5. Kabaklar saldığı suyunu çekince, üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenir ve bir taşım kaynatılır.
  6. Kaynayan yemeğe, yıkanıp süzülen pirinçler eklenir.
  7. Kabaklar yumuşayınca, içine limon tuzu atılır.
  8. Sarımsaklar soyulup, tuz ile dövülür.
  9. İyice dövülmüş sarımsaklar yemeğe karıştırılır.
  10. Kuru nanesi de eklenerek, yemeğin altı kapatılıp, dinlendirildikten sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder