Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi
Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet kabak
- 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
- Yarım çay bardağı pirinç
- 4-5 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı limon tuzu ya da yarım limon suyu
- Tuz, kuru nane
- 1 yemek kaşığı salça (tercihen tatlı biber)
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
Kabak Bastırması (Kabak Yemeği) Tarifi Yapılışı
- Kabaklar pijamalı şekilde soyulur, uzunlamasına 4’e böldükten sonra, enlemesine doğranır. (Salatalığı cacık yaparken doğradığımız gibi)
- Yağ ve salça tencereye alınarak kavrulur.
- Kavrulan salçaya nohut eklenir, karıştırılır.
- Doğranan kabaklar tencereye eklenir, karıştırılır ve suyunu salıp çekinceye kadar bırakılır.
- Kabaklar saldığı suyunu çekince, üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenir ve bir taşım kaynatılır.
- Kaynayan yemeğe, yıkanıp süzülen pirinçler eklenir.
- Kabaklar yumuşayınca, içine limon tuzu atılır.
- Sarımsaklar soyulup, tuz ile dövülür.
- İyice dövülmüş sarımsaklar yemeğe karıştırılır.
- Kuru nanesi de eklenerek, yemeğin altı kapatılıp, dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder