28 Mart 2020 Cumartesi

Balık Bazlama Tarifi

Balık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
Kızartmak için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 büyük bazlama

Balık Bazlama Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta, süt, un, tuz tortu kalmayacak şekilde iyice karıştırılır.
  2. Bazlamalar önce dörde bölünerek üçgen şekilde kesilir, dilimler büyük gelirse küçültülebilirsiniz.
  3. Her bir dilim karışıma batırıldıktan sonra kızgın yağda kızartılır. (Hafta sonu kahvaltılarınıza eşlik edecek pratik hafif bir lezzet ) Sıcak servis yapılır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder