22 Mart 2020 Pazar

Çığırtma Tarifi

Çığırtma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Çığırtma Tarifi Yapılışı

  1. Bir su bardağı un yoğurma kabına alınır.
  2. Üzerine kabartma tozu ve tuz dökülür. Ortası açılır ve süt dökülür.
  3. Yavaş yavaş yoğurulur bu sırada un takviye edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan küçük parçalar koparılıp oklava ile 1cm kalınlığında açılır. bıçakla dörde bölünür.
  5. Tavaya sıvı yağ alınır. yağ kızdıktan sonra hamurlar kızartılır.
    afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder