29 Mart 2020 Pazar

Enfes Lahmacun Tarifi

Enfes Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamur İçin:
  • 500 gram un
  • 1paket yaş maya
  • 200 gram su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harç İçin:
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet domates ( kabuğu soyulup, doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber ( doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 demet maydanoz (kıyılmış)

Enfes Lahmacun Tarifi Yapılışı

  1. İç harç için, öncelikle soğan ve sarımsağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
  2. Bir kapta kıyma, robottan soğan ve sarımsak, domates, biber, salçalar, tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
  3. Hazırladığınız harcınızı dolaba kaldırın.
  4. Hamuru için, unu geniş bir kaba eleyin.
  5. Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın.
  6. En son tuzu ilave edecek şekilde hamuru yoğurun. Bezeler halinde hafif unlanmış tezgahta üzerini nemli bezle mayalandırmaya bırakın.
  7. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Mayalanan bezeleri oklava veya merdane yardımıyla inceltin.
  8. İç harcı incelttiğiniz hamurlara paylaştırın ve fırında kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder