Enfes Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamur İçin:
- 500 gram un
- 1paket yaş maya
- 200 gram su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harç İçin:
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet domates ( kabuğu soyulup, doğranmış)
- 1 adet yeşil biber ( doğranmış)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 demet maydanoz (kıyılmış)
Enfes Lahmacun Tarifi Yapılışı
- İç harç için, öncelikle soğan ve sarımsağı birlikte mutfak robotundan geçirin.
- Bir kapta kıyma, robottan soğan ve sarımsak, domates, biber, salçalar, tuz, karabiber, pul biber ve kıyılmış maydanozu karıştırın.
- Hazırladığınız harcınızı dolaba kaldırın.
- Hamuru için, unu geniş bir kaba eleyin.
- Bir parça su yardımı ile yaş mayayı sulandırın.
- En son tuzu ilave edecek şekilde hamuru yoğurun. Bezeler halinde hafif unlanmış tezgahta üzerini nemli bezle mayalandırmaya bırakın.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın. Mayalanan bezeleri oklava veya merdane yardımıyla inceltin.
- İç harcı incelttiğiniz hamurlara paylaştırın ve fırında kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder