Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 125 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 çay bardağı su
- 2 çay bardağı şeker
Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Önce şerbetle işe başlayın. Su ile şekeri karıştırıp kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
- Yumurtayı mikserle çırpın.
- İçine tereyağı ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin.
- Fırını önceden 170-180 dereceye ayarlayıp kurabiyeleri fırına verin.
- Üstler çatlamaya başlayınca kürdan testi yapıp içleri piştiyse fırını kapatın.
- Kurabiyeleri sıcakken tepsiden alıp soğumuş olan şerbetin içine atın.
- 2-3 saniye beklettikten sonra çıkarıp servis tabağına alın.
- Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder