29 Mart 2020 Pazar

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için:
  • 2 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı şeker

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetle işe başlayın. Su ile şekeri karıştırıp kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
  2. Yumurtayı mikserle çırpın.
  3. İçine tereyağı ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpmaya devam edin.
  4. Kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
  5. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin.
  6. Fırını önceden 170-180 dereceye ayarlayıp kurabiyeleri fırına verin.
  7. Üstler çatlamaya başlayınca kürdan testi yapıp içleri piştiyse fırını kapatın.
  8. Kurabiyeleri sıcakken tepsiden alıp soğumuş olan şerbetin içine atın.
  9. 2-3 saniye beklettikten sonra çıkarıp servis tabağına alın.
  10. Üzerine Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder