Etli Pırasa Sarması Tarifi İçin Malzemeler
İç malzemesi için
- 1 kilo et
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım su bardağı bulgur
- 4 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı fesleğen
- Acısız pul biber (İsterseniz acılı da koyabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 2 orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı su
- Tuz
- 1 kilo pırasa (pırasa için kalın olanları seçin)
- 5 adet yeterli olur
Sosu için
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak su
Etli Pırasa Sarması Tarifi Yapılışı
Pırasayı sevmeyenler için kesin yiyebileceğiniz bir tarif asla pırasa tadı yok çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ediyorum buyurun tarifime gelelim
- Öncelikle pırasayı eşit parçalarda keselim.
- Daha sonra kaynamış suda haşlayalım.
- Haşlandıktan sonra ortasından keselim ama dikkat edelim tamamen kesmeyin belli bir derinlikte kesilmesi gerekiyor.
- Hazırladığımız et harcını kesip ayırdığımız pırasanın içine koyup saralım.
- Hepsini aynı şekilde yapıp tencereye döşeyelim ve hazırlamış olduğumuz sosumuzu üzerine döküp pişmeye bırakalım.
- Suyu kaynadıktan sonra altını hafifçe kısalım yaklaşık 1 saat kadar pişiyor yinede dikkat edelim pişme süresi değişebilir
Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder