15 Mart 2020 Pazar

Etli Pırasa Sarması Tarifi

Etli Pırasa Sarması Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi için
  • 1 kilo et
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 4 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı fesleğen
  • Acısız pul biber (İsterseniz acılı da koyabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 kilo pırasa (pırasa için kalın olanları seçin)
  • 5 adet yeterli olur
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak su

Etli Pırasa Sarması Tarifi Yapılışı

Pırasayı sevmeyenler için kesin yiyebileceğiniz bir tarif asla pırasa tadı yok çok lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ediyorum buyurun tarifime gelelim
  1. Öncelikle pırasayı eşit parçalarda keselim.
  2. Daha sonra kaynamış suda haşlayalım.
  3. Haşlandıktan sonra ortasından keselim ama dikkat edelim tamamen kesmeyin belli bir derinlikte kesilmesi gerekiyor.
  4. Hazırladığımız et harcını kesip ayırdığımız pırasanın içine koyup saralım.
  5. Hepsini aynı şekilde yapıp tencereye döşeyelim ve hazırlamış olduğumuz sosumuzu üzerine döküp pişmeye bırakalım.
  6. Suyu kaynadıktan sonra altını hafifçe kısalım yaklaşık 1 saat kadar pişiyor yinede dikkat edelim pişme süresi değişebilir
    Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder