Süt Reçelli Pasta (Trileçe Rakibi Pastaya Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için
- 1 çay bardağı süt
Kreması için
- 1 su bardağı süt reçeli
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
Süt Reçelli Pasta (Trileçe Rakibi Pastaya Bayılacaksınız) Tarifi Yapılışı
Evinizde süt reçeli varsa ve yenip bitmesi uzun sürüyorsa trileçe tadında harika bir pasta yapabilirsiniz.
- Keki için yumurta ve toz şekeri beyazlayana kadar yüksek devirde çırpalım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpalım.
- Yağlı kağıt serili kalıba dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim ve kontrollü olarak pişirelim.
- Pişen kekimizi soğumaya bırakalım.
- Sonra sütle eşit bi şekilde ıslatalım.
- İlk olarak ince bir tabaka halinde çırptığımız şantiyi sürelim.
- Üzerine süt reçelini yayalım ve damla çikolatayı dağıtalım. Onun da üstüne şantiyi sürüp yayalım.
- İstediğiniz gibi süsleyip streç kapatarak dolapta en az 3 saat bekletelim. Hatta bir gün beklerse çok daha güzel oluyor. Ben biraz süt reçeli ayırıp üzerine şerit yaptım. Süslemesini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. (Kalıbım 28 cm)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder