Fırında Soslu Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy
SOS için :
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı zerdaçal
- 1 çay kaşığı köri
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2-3 diş sarımsak
Fırında Soslu Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı
- Tavuğumuzu bir güzel yıkıyoruz.
- Patatesleri elma şeklinde, havuçlarımızı parmak kalınlığında ve soğanlarımızı kalıncana doğruyoruz.
- Tavuğumuzu kesme tahtamızın üzerine yatırıyoruz.
- Önce bir tarafını sonra diğer tarafını üzerine elimizle baskı uygulayarak kemiklerden ses gelecek şekilde yassılıyoruz.
- Altından üstünden bacak ve kanatların kenarlarından minik kesikler oluşturuyoruz.
- Fırına vereceğimiz tepsimizi yağlıyoruz. Ve üzerine Tavuğumuzu yayıyoruz.
- Tüm malzemeleri karıştırarak elde ettiğimiz sosumuz ile tavuğun kesi yerlerinden içeri de girecek şekilde sosumuz ile bir güzel ovalıyoruz. Hem arkası hem önü eşit olarak. İçi de dahil sosluyoruz.
- Kalan sosumuza patates, havuç ve soğanımızı da boca ederek bu malzemeleri de tepsimizi kenarlarına yerleştiriyoruz.
- Soğanları da tavuğumuzun içine sokuşturuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında takribi 1. 5- 2 saat arası pişiriyoruz. Sonrada bir güzel afiyetle yiyiyoruz. 😘🤗❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder