Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin :
- 2 yumurta
- 1 bağ ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması;
- 1 poşet muzlu puding
- 2, 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kekin içine;
- 1 çay bardağı süt
Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı
- Yıkanıp kurulanan ıspanak yapraklarını rondodan geçirin.
- Derin bir kasede şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın. Ispanak püresini ve diğer malzemeleri de ekleyip akar bir kıvam elde edince kadar mikser ile çırpın.
- Bol margarin ile yağlanmış tart kalıbına dökün ve 170 derece firında pişirin.
- Fırından çıkarınca kekin üst tabanından ince bir tabaka enlemesine kesin ve servis tabağına ters çevirin üzerine 1 çay bardağı sütü gezdirin.
- Pudingini süt ile pişirin ocaktan alıp içine tereyağını ekleyin ve mikser ile 3 dk. çırpın ve kekin üzerine dökün.
- Kestiğiniz kek parçasını rondodan geçirin ve kekin üzerine serperek süsleyin.
Afiyet olsun 🌼
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder