15 Mart 2020 Pazar

Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tarifi

Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin :
  • 2 yumurta
  • 1 bağ ıspanak yaprağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması;
  • 1 poşet muzlu puding
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Kekin içine;
  • 1 çay bardağı süt

Tart Kalıbında Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yıkanıp kurulanan ıspanak yapraklarını rondodan geçirin.
  2. Derin bir kasede şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın. Ispanak püresini ve diğer malzemeleri de ekleyip akar bir kıvam elde edince kadar mikser ile çırpın.
  3. Bol margarin ile yağlanmış tart kalıbına dökün ve 170 derece firında pişirin.
  4. Fırından çıkarınca kekin üst tabanından ince bir tabaka enlemesine kesin ve servis tabağına ters çevirin üzerine 1 çay bardağı sütü gezdirin.
  5. Pudingini süt ile pişirin ocaktan alıp içine tereyağını ekleyin ve mikser ile 3 dk. çırpın ve kekin üzerine dökün.
  6. Kestiğiniz kek parçasını rondodan geçirin ve kekin üzerine serperek süsleyin.
Afiyet olsun 🌼

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder