Hurma Özü Hurma Püresi Tarifi

Hurma Özü Hurma Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet hurma
  • Sıcak su

Hurma Özü Hurma Püresi Tarifi Yapılışı



  1. Hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve su bardağının içerisine atılır.
  2. Hurmaların üzerine kaynatılmış sıcak su eklenir.1-1,30 saat beklenir.
  3. Yumuşamış hurmaları suyunu dökmeden süzüyoruz.
  4. Hurmaların kabukları soyulur ve robottan geçiriyoruz.
  5. Üzerine ayırdığımız suyun yarısı ilave edilir tekrar robottan geçilir ve püremiz hazır 🥰
    Kavanoza koyup buzdolabında 1 hafta kadar dayanır.
    Bebeklerin pürelerine, mamalarına, tatlılarına, bisküvilerine herşeyine kullanılabilir.
    Afiyet olsun ☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...