Hurma Özü Hurma Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet hurma
- Sıcak su
Hurma Özü Hurma Püresi Tarifi Yapılışı
- Hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve su bardağının içerisine atılır.
- Hurmaların üzerine kaynatılmış sıcak su eklenir.1-1,30 saat beklenir.
- Yumuşamış hurmaları suyunu dökmeden süzüyoruz.
- Hurmaların kabukları soyulur ve robottan geçiriyoruz.
- Üzerine ayırdığımız suyun yarısı ilave edilir tekrar robottan geçilir ve püremiz hazır 🥰
Kavanoza koyup buzdolabında 1 hafta kadar dayanır.
Bebeklerin pürelerine, mamalarına, tatlılarına, bisküvilerine herşeyine kullanılabilir.
Afiyet olsun ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder