İskender Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tırnaklı pide (veya ramazan pidesi)
- Yarım kilo donmuş et (Bütün şekilde)
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 adet domates
- 1 kaşık domates salçası
- 2 kaşık ketçap
- 1 kaşık tereyağ
- Kekik
- Tuz
Servis İçin;
- Yoğurt
- Köz Biber, domates
İskender Tarifi Yapılışı
Öncelikle bu tarif dışarıda yediğiniz iskenderi aratmıyor onu söyleyebilirim 😍.
Yurt dışında olduğum için iskendere hasret kalmıştım deneme yanılma yöntemi ile sonunda istediğim lezzeti yakaladım.
Yurt dışında olduğum için iskendere hasret kalmıştım deneme yanılma yöntemi ile sonunda istediğim lezzeti yakaladım.
- Pidelerimizi küp küp kesiyoruz. Bir tencere de 2-3 kaşık tereyağ ile kızarana kadar kavuruyoruz. Ve bir köşeye alıyoruz.
- Buzluktan çıkan etimizi buzlu halde ince ince döner gibi doğruyoruz (Buzlu olduğu için zaten incecik doğranacaktır) Harlı ateşte mühürledikten sonra yarım saat kadar kendi suyuyla pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonra iyice döner kıvamına gelene kadar kavurup baharatlarımızı ekliyoruz ve onu da bir köşeye alıyoruz.
- Gelelim sosuna, domatesi rendeliyoruz. Salça, ketçap, kekik ve tereyağını da ekleyip pişiriyoruz.
- Ve final için tabağa önce pideleri yerleştiriyoruz. Üzerine biraz sosumuzdan gezdiriyoruz.
- Üzerine etleri koyup tekrar sos gezdiriyoruz. En son tereyağı yakıp o muhteşem cozzz sesi ile birlikte üstüne döküp servis ediyoruz.
- Yanına yoğurt ve isteğe bağlı köz biber, domates yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder