28 Mart 2020 Cumartesi

İskender Tarifi

İskender Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tırnaklı pide (veya ramazan pidesi)
  • Yarım kilo donmuş et (Bütün şekilde)
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 adet domates
  • 1 kaşık domates salçası
  • 2 kaşık ketçap
  • 1 kaşık tereyağ
  • Kekik
  • Tuz
Servis İçin;
  • Yoğurt
  • Köz Biber, domates

İskender Tarifi Yapılışı

Öncelikle bu tarif dışarıda yediğiniz iskenderi aratmıyor onu söyleyebilirim 😍.
Yurt dışında olduğum için iskendere hasret kalmıştım deneme yanılma yöntemi ile sonunda istediğim lezzeti yakaladım.
  1. Pidelerimizi küp küp kesiyoruz. Bir tencere de 2-3 kaşık tereyağ ile kızarana kadar kavuruyoruz. Ve bir köşeye alıyoruz.
  2. Buzluktan çıkan etimizi buzlu halde ince ince döner gibi doğruyoruz (Buzlu olduğu için zaten incecik doğranacaktır) Harlı ateşte mühürledikten sonra yarım saat kadar kendi suyuyla pişmeye bırakıyoruz.
  3. Suyunu çektikten sonra iyice döner kıvamına gelene kadar kavurup baharatlarımızı ekliyoruz ve onu da bir köşeye alıyoruz.
  4. Gelelim sosuna, domatesi rendeliyoruz. Salça, ketçap, kekik ve tereyağını da ekleyip pişiriyoruz.
  5. Ve final için tabağa önce pideleri yerleştiriyoruz. Üzerine biraz sosumuzdan gezdiriyoruz.
  6. Üzerine etleri koyup tekrar sos gezdiriyoruz. En son tereyağı yakıp o muhteşem cozzz sesi ile birlikte üstüne döküp servis ediyoruz.
  7. Yanına yoğurt ve isteğe bağlı köz biber, domates yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder